Istoric

1997 – Se infiinteaza compania, in Romania, avand ca actionar majoritar firma Holleman Holding BV, o veche afacere de familie olandeza din Breda, activa pe piata  inca din anul 1945. Firma olandeza a fost lider European in domeniul transporturilor agabaritice si grele internationale, avand o flota de peste 200 de camioane si 70 de macarale de diverse tipuri si capacitati. Mai multe detalii despre Holleman Breda puteti gasi pe pagina de Facebook dedicata.

Firma romaneasca isi incepe activitatea cu un singur camion Iveco Turbostar, dar beneficiind de know-how la nivel inalt, mostenit de la firma mama, din Olanda. In perioada urmatoare, au loc investitii specifice formarii unei flote performante si se executa transporturi deosebit de complexe. Compania se dezvolta intr-un ritm accelerat si devine una dintre companiile de transport importante din Estul Europei, acest lucru datorandu-se serviciilor de calitate oferite, seriozitatii si respectarii promisiunilor fata de clienti.

2001 – Transportarea Bradului de Craciun oferit de Romania Sanctitatii Sale, Papa Ioan Paul al 2-lea. Inaltimea bradului (lungimea sa pe trailer), a fost de 24 m, iar coroana acestuia, la baza, a avut, inainte de impachetare, un diametru de 9, 5m. Acest transport special este o confirmare a faptului ca Holleman Romania era un lider recunoscut in domeniu, capabil sa execute proiecte de mare anvergura, la nivel international. Executia sa a fost mult apreciata, la acel moment.

transport-vatican

2004 – Fondatorul roman si actualul manager al companiei achizitioneaza intregul pachet de actiuni al Holleman Holding BV. Avand nevoie de sprijin in zona Europei de Vest, jumatate din actiunile firmei sunt vandute companiei germane Peter Schwandner Transport & Logistik GmbH. Prezenta investitorului german ofera un nou avant si o alta dimensiune afacerii. Totodata, se implementeaza un sistem informatizat de management (ERP) dedicat afacerii de transporturi agabaritice.

2005 – 2006 – Are loc o evolutie importanta in dotarea flotei: daca in trecut se transportau marfuri speciale de pana la 55 tone, incepand cu aceasta perioada, posibilitatea de transport creste la 315 tone, doar cu echipament propriu, inmatriculat in Romania.

2006 – Are loc extinderea activitatii in Bulgaria prin infiintarea companiei Holleman Bulgaria O.O.D.

2007 – Se inaugureaza filiala Holleman din Republica Moldova – Holleman East Srl.

2008 – Se inaugureaza noi filiale Holleman, in Serbia – Holleman Transport D.O.O.,  Ungaria – Holleman Special Transport Hungary– si Ucraina – Holleman Ukraine SLL.

2009 – Se implinesc 12 ani de la infiintarea Holleman in Romania si marcarea acestui eveniment se face prin inaugurarea unui nou sediu pe Soseaua de Centura a Bucurestiului, cu birouri si hale moderne, menit sa aduca si mai multa calitate serviciilor noastre. Compania isi extinde domeniul de activitate si in segmentul de service camioane.

Holleman Service Camioane

2010 – 2012 – Holleman este compania care a transportat cele mai multe mori de vant in Bulgaria si in Romania.

2013 – Directorul general al Holleman Romania castiga premiul “Manageri de Top in Transportul Rutier”, oferit de catre IRU (International Road Union) prin intermediul UNTRR.

2014 – Dl. George Nita – director general Holleman Group, primeste titlul de „Omul anului 2014 in transporturi agabaritice”, oferit de Revista TIR Magazin si se lanseaza divizia de comert si transporturi de cereale si plante oleaginoase.